Feeniks Basket ry

Juniorikoripalloilijoiden koti Forssan seudulla

Feeniks Basket perustettiin keväällä 2017, kun Forssan Alku ja Forssan Koripojat päättivät yhdistää junioritoimintansa uuden seuran alle. Yhdistymisen taustalla oli halu parantaa lasten ja nuorten mahdollisuuksia harrastaa koripalloa omien tarpeidensa ja edellytystensä mukaan.

Kun Feeniks Basket otti siipiensä suojaan kaiken juniorikoripalloilun Forssan seudulla, muodostui siitä perustamisvuonna yli 20 joukkueen, noin 230 pelaajan ja yli 40 valmentajan urheiluseura. Alku ja FoKoPo keskittyivät toiminnassaan aikuisten edustuskoripalloon eli Alku naisten Korisliigassa ja FoKoPo miesten A-divisioonassa pelanneisiin joukkueisiin.

Toiminnan tavoitteet

Feeniks Basket on junioriseura, jonka tavoitteena on liikuttaa mahdollisimman monia lapsia ja nuoria koripallon avulla sekä tarjota heille elinikäinen harrastus koripallon parissa pelaajana, valmentajana, tuomarina, toimitsijana, kannustajana tai muuna toimijana. Seuran jäsenille Feeniks Basket tarjoaa valmennusta, harrastus- ja kilpailutoimintaa sekä koulutusta ja kuntoliikuntaa.

Laadukkaan junioritoiminnan avulla Feeniks Basket pyrkii kasvattamaan uusia menestyviä pelaajia nuorten ja aikuisten kilpasarjoihin hyödyntäen naisissa Forssan Alun mahdollistamaa forssalaista pelaajapolkua. Kasvatus koripallon pariin alkaa aikuinen-lapsi kerhosta jatkuen koripallokoulujen kautta juniori- ja nuorisojoukkueisiin.

Valmennuksen tavoitteena on tarjota juniorikoripalloilijalle

 • Turvallinen harrastus joukkueessa
 • Perustiedot ja -taidot urheilusta, koripallosta ja joukkuetoiminnasta
 • Omia kykyjä ja kehitystä tukevaa harjoittelua ja peli-kokemuksia omassa tai yhdessä muiden ikäryhmien kanssa
 • Mahdollisuus kilpailla ja kehittyä koripalloilijana
 • Hyvä tapa kohentaa omaa kuntoaan
 • Elinikäinen harrastus koripallon parissa

Feeniks Basket toimii aktiivisesti yhteistyössä alueen muiden toimijoiden ja kaupungin kanssa pyrkien vaikuttamaan alueen liikuntamahdollisuuksien ja harjoituspaikkojen kehittämiseen.

Arvot

Feeniks Basketin toiminta perustuu

 • urheilullisuuteen
 • tasapuolisuuteen
 • vastuullisuuteen
 • osaamiseen ja
 • tuloksellisuuteen

Seuran johtaminen ja päätöksenteko

Feeniks Basket toimii itsenäisesti, vaikka seuran hallitus koostuu kolmesta eri seurasta, Feeniks Basket ry (3 paikkaa), Forssan Koripojat ry (3 paikkaa) ja Forssan Alku ry (3 paikkaa). Seuran hallitus on valvova elin.

Toiminnan suunnittelu ja seuranta

Seuran toiminta on ohjausryhmän vastuulla. Ohjausryhmässä on 6 jäsentä. Ohjausryhmä pyrkii kokoontumaan säännöllisesti. Toimintakäsikirja, toimintakertomus ja toimintasuunnitelmat ovat ohjausryhmän vastuulla.

Seuran talous

Feeniks Basketin talous toimii itsenäisesti ja täysin erillään Forssan Koripoikien ja Forssan Alun toiminnasta. Taloustiimi on vastuussa seuran taloudesta ja budjetista. Yhteistyösopimukset ovat tämän tiimin toimenkuvassa.

OTA YHTEYTTÄ

Feeniks Basket Ry

 

Toimisto 
Säästöpankinkatu 2, 30100 Forssa
puh. 050 551 2269

 

Katso laajemmat yhteystiedot 

 

Seuraa meitä somessa
 

 

Tietosuojaseloste